Oppisopimus.fi:n viestinnästä ja onnistumisista

Heti alkuun terveiset Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry:n kevätseminaarista (30.­–31.3.) ja kiitokset järjestäjille sekä puhujille. Allekirjoittaneet ovat olleet monen muun kanssa loppuviikon Jyväskylässä kuuntelemassa puheenvuoroja oppisopimuskoulutuksen nykytilasta ja etenkin tulevaisuudesta.

Tuoreita kuulumisia oppisopimusväelle toi mm. Opetus- ja kulttuuriministeriön talouspäällikkö Pasi Rentola ja opetusneuvos Mari Pastila-Eklund. Myös me pääsimme ääneen ja esittelemään OpsoDiili-koordinaatiohankkeessa saavutettuja tuloksia. Tuumittiin, että ne on hyvä kerrata vielä myös tässä blogissa. Mielellään luettaisiin myös muiden kuulumisia (edellä kirjoittaneiden lisäksi) ja yhteenvetoja tähän asti tehdystä sekä tulevasta.

Kanavat kasvussa

OpsoDiili-koordinaatiohankkeen yhtenä tavoitteena on oppisopimuskoulutuksen brändin kirkastaminen ja viestinnän kehittäminen. Koordinaatiohankkeen aikana oppisopimukselle on perustettu virallinen valtakunnallinen nettisivu Oppisopimus.fi ja sosiaalisen median kanavat: Facebook, Instagram, YouTube ja Twitter, joiden sisällöntuotannosta vastaamme. Oppisopimus.fi löytyy myös LinkedInistä. Kanavien rakentaminen on ollut pitkäjänteistä työtä, joka on alkanut tuottaa tulosta tasaisena seuraajamäärän kasvuna.

Työtehtäviin sosiaalisessa mediassa on kuulunut mm. maksetun mainonnan tekeminen ja muu käyttäjien aktivointi, kuten edelleen jatkuva Osaavat ihmiset -kampanja. #Osaavatihmiset kannustaa oppisopimuksen parissa olevia opiskelijoita, työnantajia, työpaikkaohjaajia ja oppisopimustoimijoita laittamaan hashtagin sisältäviä kuvia pienen tarinan kanssa Instagramiin. Tarkoituksena on kerätä hashtagin alle kattava kuvakollaasi, joka näyttää millaisia kasvoja oppisopimuksen takana oikein on. Laittakaa myös omia kuvianne näkyville!

Sosiaalisen median sisällöntuotantoon kuuluu oleellisena osana myös videoiden tekeminen. Tällä hetkellä suosituimmaksi videoksi on noussut helmikuussa Vierumäellä kuvattu liikunnan ohjauksen opiskelija Essin haastattelu, jota on katsottu Facebookissa yhteensä 1400 kertaa.

Oppisopimustoimijoita on kannustettu myös omaan sisällöntuotantoon ja aktiiviseen viestimiseen mm. webinaarien avulla. Viimeisimmässä webinaarissa käsiteltiin Facebook-mainontaa ja seuraavissa perehdytään some-suunnitelman tekemiseen ja kuvankäsittelyyn. Tulevat webinaarit löydät Facebookin OpsoDiili-ryhmästä ja Digiloikkaajat-ryhmästä. Jos et ole jo mukana ryhmissä, liity ihmeessä!

Tiedottamisen puolella tehtäviin on kuulunut mm. kannanotot reformiin, joita räätälöimme ja lähetimme kaikille suurimmille puolueille erikseen.

Tavataan tapahtumissa

Syksyn 2016 onnistumisiin kuului 12 paikkakunnalla järjestetty Innostu unelmista -kiertue, joka toi yhteen ura- ja opiskeluvalintoja miettivät 16­–29-vuotiaat nuoret, oppisopimustoimijat ja paikalliset kasvuyritykset. Kiertueen aikana tavoitettiin upeasti 4500 nuorta ja tunnelmiin voi palata Youtubessa.

Alkukesän ja syksyn aikana järjestetään opintoja päättäville 2. asteen opiskelijoille suunnatut Muutoksia-valmennukset. Työkaluja työelämään siirtymiseen ja oman jutun löytämiseen annetaan kohtaamisissa yhteensä viidellä eri paikkakunnalla, verkkovalmennuksessa ja yhteisessä tapaamisessa Jyväskylässä Oppisopimusviikolla. Lisätietoja valmennuksista on tulossa nettiin pian.

Loppuvuoden suurin koko hankeperheen yhteinen rutistus tuleekin olemaan valtakunnallinen Oppisopimusviikko 9.-13.10.2017, jonka aikana järjestetään tapahtumia ympäri Suomen ja nostetaan oppisopimusta esille myös mediassa. Viikko on parhaillaan rakenteilla ja lisätietoja tulee niin oppisopimus.fi-sivuille kuin tapahtumasivulle Facebookiin. Ilmoittaudu mukaan jo nyt!

Tutustu linkkeihin

Tämä blogikirjoitus on täynnä linkkejä, joista voit käydä tutustumassa tekemisiimme. Osan olet varmasti jo katsonut ja jotain voi olla kurkkaamatta. Kuten Jyväskylän seminaarissakin monesti todettiin, maailma ja oppisopimuskoulutus muuttuu väistämättä, mutta viestintää tarvitaan aina. Jos mieleen tulee kysyttävää tai ideoita, miten haluaisitte hyödyntää OpsoDiili-koordinaatiohankkeessa tehtyjä asioita omissa hankkeissanne tai toiminnassanne yleisesti niin ottakaa rohkeasti yhteyttä .

Kevätterveisin,

Susanne Forsberg, projektipäällikkö
Riina Stén, projektikoordinaattori
Minna Immonen, projektikoordinaattori

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s