Etelä-Karjalassa oppilaitosyhteistyön uusia kokeiluja

Saimaan ammattiopisto Sampo, Saimaan ammattikorkeakoulu Saimia ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) tuovat yrityksille tietoa työvoiman hankkimisesta ja erilaisten opiskelijatöiden teettämisestä. Oppilaitoskolmikolla on loppusuoralla yhteinen Opiskelijaosaamista tarjolla -kiertue Etelä-Karjalassa.

Kiertue tuli tarpeeseen. Koulutusreformin myötä on yhä tärkeämpää, että Sampon opiskelijat pääsevät tekemään käytännön töitä työelämään. Oppisopimus, työssäoppiminen ja asiakastyöt tukevat tätä ja niistä on molemminpuolinen hyöty sekä opiskelijalle, että työnantajalle. Saimiassa ja LUT:ssa on myös panostettu siihen, että opiskelijat pääsevät hyödyntämään oppimiaan asioita myös käytännössä. Tämän myötä opiskelijat lisäksi tutustuvat paikallisiin yrityksiin ja sitoutuvat alueeseen paremmin. Sampossa, Saimiassa ja LUT:ssa opiskelijoita on yhteensä 13 000, joten osaamista löytyy monenlaiseen työhön. Työnantajat voivat välittää myös työpaikkailmoituksia opiskelijoille oppilaitosten kautta.

opiskelijaosaamista

Opiskelijaosaamista tarjolla -tilaisuus Lemillä.

Tähän mennessä oppilaitokset ovat kiertäneet yhdeksässä kunnassa aamukahvitilaisuuksissa sekä yhdessä lounastilaisuudessa. Tilaisuudet ovat tavoittaneet yli 120 työnantajaa, minkä tuloksena opiskelijat ovat saaneet erilaisia töitä. Tilaisuuksissa yrittäjillä on ollut selkeitä haasteita ja kehityskohteita, joihin opiskelijoiden osaamisen hyödyntäminen on sopinut. Hannu Tuomela Niskan Hydrauliikka ja Raskasosa Oy:ltä osallistui tilaisuuteen Imatralla ja suosittelee tapahtumaa myös muille yrittäjille:

– Opiskelija on aloittanut muun muassa selvittämään, miten tiedonkulkua voisi parantaa tilausten käsittelyssä. On hienoa, kun opiskelija on mukana antamassa uusia näkökulmia toimintatapoihimme.

Kiertue on toteutettu oppilaitosten yhteishankkeena. Tilaisuuksien järjestämisessä ja markkinoinnissa Etelä-Karjalan Yrittäjät ja sen paikallisyhdistykset ovat olleet suuri apu. Kiertuetta ovat tukeneet lisäksi Etelä-Karjalan kauppakamari, Wirma Lappeenranta ja Imatran seudun Kehitysyhtiö.

Pauliina Papunen

Projektipäällikkö, Saimaan ammattiopisto Sampo

Lisätietoa kiertueesta: http://edusampo.fi/tietoa_samposta/tulevat_tapahtumat/loyda_tulevaisuuden_timantit_-_opiskelijaosaamista_tarjolla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s