Myllytyksellä uutta tuulta yrityksen purjeisiin

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä / Oulun seudun ammattiopiston Oppisopimusyksikkö on testannut Broker-koulutuksesta tuttua myllytystä nostaakseen esille yrityksen (osaamisen) kehittämistarpeita.

Moniammatillinen myllytysryhmä perehdytettiin aluksi myllytystekniikkaan Kasvun Roihu Oy:n Matti Härkösen toimesta.  Mutta mitä myllytys on? Mitä hyötyä siitä on yritykselle?  Tavoitteena on koota myllyttäjiä (yritysten kehittämisen asiantuntijoita), jotka paneutuvat yrityksen nykytilaan ja kehittämistarpeisiin sekä miettivät tulevaisuuden polkuja, mahdollisia tukimuotoja ja tuettuja askeleita kehittymisen portaille.  Myllytys toteutetaan 1,5 h tapahtumana, jonka jälkeen yritys antaa palautteen siitä, mitä he saivat irti kokemuksesta.

OSAOn järjestämissä myllytyksissä on ollut mukana asiantuntijoita oppisopimustoimijoiden lisäksi mm. tietopuolisen koulutuksen järjestäjän puolelta ja TE- palveluista. Myllytyksessä onnistumisen avaimina toimivat avoin keskusteluilmapiiri, täydellinen luottamus ja rohkeus heittäytyä.  Mutta uskallammeko haastaa aidosti yrityksiä? Ja miten oppisopimustoimijat pärjäävät myllytyksessä, jossa polku ajautuukin osaamisen kehittämisen polulta liiketoiminnan kehittämiseen?

Toimintamalli on todettu erittäin hedelmälliseksi, sillä yrityksen lisäksi uutta tietoa saavat kaikki myllyttäjät.  Osaamiskapeikot ohitetaan ja jokainen voi hyödyntää omaa asiantuntijuutta yhteisessä tulevaisuuden turbulenssissa.

Myllyt toimivat ”yhden luukun periaatteella” ja yritykset säästävät paljon aikaa, kun asioita ei tarvitse erikseen selvitellä eri organisaatioista. Myllytys on yrityksille kustannustehokasta ajankäyttöä, mutta vaatii myllyttäjiltä aitoa yhteistyötä, oikeanlaista ohjausosaamista sekä kiinnostusta tutustua yrityksen tilanteeseen.

Voisiko tässä olla yhteinen yritysten kehittämismalli, jota voisi hyödyntää laajemminkin?

kati-paakkonen

Lisätietoa myllytyksestä
Kati Pääkkönen
projektipäällikkö
kati.paakkonen{at}osao.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s