Työpaikkakouluttajan ammattitaidosta hyötyy niin työntekijä kuin työnantajakin

Työnohessa opiskelu oppisopimuksella on näppärää

img_9595_nettiverPalveluesimies Annukka Luuri on toiminut jo useamman vuoden oppisopimusopiskelijoiden työpaikkakouluttajana Pohjanmaan Siivouksessa. ”Työpaikkakouluttajan tehtävä on neuvoa ja ohjata. Samalla tietoa vaihtuu molemmin puolin ja tilanteesta hyötyvät sekä työnantaja, että työntekijä”, kertoo Luuri.

”Itselläni työpaikkakouluttajaksi ryhtyminen oli ihan luontaista, koska olen opiskellut oppisopimuksella ensiksi laitoshuoltajaksi ja myöhemmin siivousteknikoksi”, kertoo Luuri. ”

Mielestäni on erittäin näppärää opiskella työn ohessa.  Työnantajani on kannustanut opiskelemaan ja lähipäivät järjestetään sujuvasti  työvuorot huomioiden. Toki aikapula välistä vaivaa ja pitäisi jäädä pitempi aika tavata sitä opiskelijaa työssään”, sanoo Luuri.

”Työpaikkakouluttaja oppii aina myös itse. Asiakaspalvelutilanteissa huomaan, että ai niin, tuon asian voi tehdä noinkin. Samoin hyviä oppimistilanteita ovat palautteen antaminen ja vastaanottaminen, niin hyvässä kuin huonossakin. Ja kun asiakas antaa positiivista palautetta, varmistan, ettei palaute jää minulle, vaan annan sen kyseiselle siivoojalle. Joka päivä opin jotain uutta. ”, sanoo Luuri.

Pohjanmaan Siivous Oy on Pohjanmaan seudulla toimiva, yrityssiivouksiin erikoistunut palveluyritys. ”Asiakaspalvelun koen omakseni, tapaan uusia ihmisiä joka päivä ja kuulen jotain mitä en ole tiennyt”, sanoo Luuri.  Kouluttauduin alun perin talonrakentajaksi ja tekniseksi piirtäjäksi, mutta huomasin, etten halua jäädä ”yksin” toimistoon töihin, vaan haluan olla ihmisten kanssa tekemisissä.

Sedu Aikuiskoulutus järjestää seuraavan koulutuksen työpaikkakouluttajille ensi vuoden huhtikuussa. ”Ajattelin, että tulen mukaan, sillä tietoa on hyvä kerrata ja saada muistin virkistystä sekä uusia ideoita. Sitten osaan vielä paremmin ohjata. Haluaisin myös itse kehittyä ammatillisesti ja harkitsen ryhtymistä mentoroitavaksi”, sanoo Annukka Luuri.

 

Minna Sainio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s