Ohjaan.fi- hanke viestii

Mitä Ohjaan.fi- hankkeessa tapahtuu?

Ohjaan.fi- sivustoa jalostetaan digitaaliseen muotoon ja sähköistetään työpaikoille tarjottavia ohjauksen palveluita. Kokosin teille paketin Ohjaan.fi – hankkeen ajankohtaisista asioista, palauttamaan mieliin projektin keskeistä toimintaa,  jonka tuloksia  oppisopimustoimijat voivat jatkossa kaikki hyödyntää.  Hankkeen tietopankkina toimii Trello-alusta, uutiskirje ja hanke-esite vievät viestiä myös eteenpäin. Uuden oppiminen on avainasia muutoksessa. Nyt opitaan päivittäin uutta ja rakennetaan sujuvia palveluita työpaikkojen tueksi!

stipendi

 Työpaikkakouluttajien perehdytystä viedään verkkoon. Ohjaan.fi -hankkeessa rakennetaan valtakunnallisesti avoin työpaikkakouluttajien starttiperehdytys ja liitetään se Ohjaan.fi sivustolle. Samalla pilotoidaan myös sähköinen järjestelmä työpaikkakouluttajien koulutusten hallinnointiin osana SopimusProta. Palvelun avulla ilmoittautumisprosessi helpottuu ja jatkossa meidän on mahdollista tarjota laajempi mm. verkkokoulutuksia sisältävä palvelutarjotin työpaikoille ja dokumentoida työpaikkakouluttajien osaaminen sähköisessä järjestelmässä.

dialogi

Työpaikkojen hyvät käytännöt esiin- sopivasti somettaen. Paljastetaan työpaikkojen hyvät käytännöt!  Olemme ideoineet hankkeessa yli 70 erilaista uutisaihetta, jotka tarjoavat näköaloja työpaikalla tapahtuvan oppimisen hyviin käytäntöihin, joista sekä oppisopimustoimijat että työpaikkojen edustajat voivat hyötyä. Kytkemme jatkossa näitä työpaikkakouluttamisen käytäntöjä osaksi oppisopimus viestin-tää erityisesti OPSODiili hankkeen kanssa ja lisäämme työpaikoille tarjolla olevien palveluiden viestinnässä somen käyttöä.

tauluosuma

Hankkeessa valmistuva Ohjaan.fi videosarja kiertää Suomea ja esittelee miten suomalaisilla työpaikoilla opitaan. Seitsemänosaisena tuotettava videosarja esittelee ohjaamista työpaikoilla  mm. esimiehen,työpaikkakouluttajan ja työyhteisön näkökulmista.

Haemme Ohjaan.fi- hankkeessa parhaillaan erinomaisia työnantaja-
yrityksiä, jotka panostavat työpaikkakouluttamiseen. Tutustu kriteereihin täällä ja vinkkaa meitä erinomaisista työpaikoista. Videosarjan tuottaa kumppanimme KPEDUn Mediakeskus Lime.

Sähköistä ohjausta työpaikoille on-line
Olemme ottaneet Ohjaan.fi- hankkeessa askelia uusien sähköisten palveluiden kehittämisessä ja käynnisttimme Ohjaan.fi- hankkeessa valmennuksen  sähköiseen ohjaukseen. Kyse ei ole vain työpaikkakouluttajien palvelemisesta sähköisesti vaan koko palveluprosessimme tarkastelua koskien koko opso-henkilöstöä.
Tavoitteena on lisätä sähköistä yhteydenpitoa oppisopimusverkostossa
1) vahvistamalla henkilöstön digiohjausvalmiuksia (neuvojat,tarkastajat ja  työvalmentajat)
2) tarkastelemalla uudistaen asiakasprosessiamme
3) määrittelemällä ohjauksen tavoitteita oppisopimuksen asiakastyössä
Valmennus koostuu 3 x päivän verkostotyöskentelystä, sähköisen ohjauksen kokeiluista sekä niiden sparrauksesta ja se alkoi elokuun lopussa.

Ohjaan.fi- hanke on seitsemän oppisopimustoimiston verkostohanke, jossa kehitetään sähköistä osaamista ja palveluja työpaikalla tapahtuvan oppimisen tueksi.

Päivi

Päivi

Hankkeen koordinaattori Espoon seudun koulutuskuntayhtymä, Omnian oppisopimustoimisto.
Projektipäällikkö Päivi Kalliokoski, paivi.kalliokoski at omnia.fi, p. 040 126 7215
Oppisopimusjohtaja Tarmo Välikoski.tarmo.valikoski at omnia.fi, p. 0500 480 186

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s