OPPISOPIMUSKOULUTUKSEN TIEDOTUKSEN KEHITTÄMINEN TYÖNANTAJILLE OPSODIILI POHJOINEN -PROJEKTISSA

OpsoDiili_pohjoinen_jpgOpsodiili Pohjoinen -projektissa kehitetään oppisopimuskoulutuksesta tiedottamista työnantajille yritysten tarpeet huomioiden. Hankkeen osatoteuttajat tekevät työnantajien tarpeiden kartoittamiseksi ja palautteen saamiseksi yhteistyötä omien kehittämiskumppaniyritystensä kanssa. Kumppaneille järjestettiin projektin alussa asiakaskuunteluita tarpeiden esille nostamiseksi. Kehittämiskumppaneilta pyydetään myös palautetta hankkeessa kehitettävien tiedotuskanavien toimivuudesta.

Projektin tavoitteena on kehittää uusia tiedotuksen kanavia sekä selkiyttää tiedotuksen sisältöjä. Eri kanavista koostetaan saumaton ja toisiaan tukeva kokonaisuus; projektin loppupuolella laaditaan oppisopimustoimistokohtaiset tiedotussuunnitelmat / vuosikellot, joissa huomioidaan eri kanavat. Projektin aikana kehitetään yhteistyössä mainostoimiston kanssa verkostossa mukana olevien koulutuksenjärjestäjien internet-sivuille samansisältöinen tiedotuspaketti työnantajille asiakas- ja yritysten hyötynäkökulma huomioiden. Verkkosivuille kehitetään myös perehdytyspaketti oppisopimuskoulutuksesta kiinnostuneille henkilöille, jonka tarkoituksena on tarjota alkutiedotus oppisopimuskoulutuksesta. Tavoitteena on koota internet-sivulle perusteellinen tieto; muissa kanavissa herätetään kiinnostus lisätiedon hankkimiseen internet-sivuilta ja suoraan oppisopimustoimistoista.

Mainostoimiston kanssa yhteistyössä on otettu käyttöön myös Facebook yhtenä tiedotuskanavana – vain yhdellä hankkeen osatoteuttajalla se oli jo käytössä hankkeen alkaessa. Syksyllä tullaan vielä tekemään työnantajavideo, jossa nostetaan esille pohjoisen erityispiirteitä sekä työnantajaesite, jossa tuodaan esille pääviestejä.

Projektin osatoteuttajat ovat olleet hankkeen käynnistyessä hieman eri vaiheissa viestinnässään, joten kukin toimija kehittää tiedotustaan myös oman toimistonsa ja alueensa tarpeiden näkökulmasta. Em. yhdessä kehitettävien kanavien lisäksi kehitetään myös vertaistiedottamista, inforyhmiä, uutiskirjettä, jälkimarkkinointia yrittäjäopiskelijoille oppisopimuskoulutuksen hyödyntämiseksi liiketoiminnan kehittämisessä sekä What’s app -tiedotusta.

Sisältöpuolella nostetaan esille Opsodiili koordinaatiohankkeessa yhteistyössä mainostoimiston kanssa hahmoteltuja pääviestejä ja korostetaan työnantajien hyötynäkökulmaa. Myös siitä, miten voimme yritystä tukea ja palvella, tiedotetaan. Lisäksi oppisopimuskoulutuksen pääperiaatteita ja mahdollisuuksia tehdään tunnetuksi kohderyhmille, koska monelle työnantajalle se ei ole vielä tunnettu koulutusmuoto.

Opsodiili Pohjoinen -projektissa ovat mukana seuraavat oppisopimustoimistot: Oulun seudun ammattiopisto, Oppisopimusyksikkö, Keski-Pohjanmaan oppisopimustoimisto, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Kainuun ammattiopisto Oppisopimuspalvelut, Lapin oppisopimuskeskus sekä Kemi-Torniolaakson koulutuskuntayhtymä Lappia, Oppisopimustoimisto.

Terhi_Halonen

Terhi Halonen, Oulu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s