Oppisopimus kiinnosti kovasti yhteishaussa

Yhteishaussa kysyttiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kiinnostusta oppisopimuskoulutukseen. Niistä hakijoista, joilla oli ensisijaisena hakutoiveena ammatillinen koulutus oppisopimustäpän valitsi 36,7% hakijoista! Tämä on todella iso määrä, ottaen huomioon, ettei asiasta tullut juurikaan infoa etukäteen.

Tuossa määrässä on paljon kiinnostusta, joko nyt lähteä oppisopimukseen tai sitten myöhemmin opintojen edetessä esim. x+y-mallin kautta opiskelemaan. Osalla valinneistahan saattaa olla jopa työpaikka tiedossa tai sitten he voivat esimerkiksi kesätöiden tai työssäoppimisjakson kautta löytää sopivan työpaikan. Kaikkia täpän valinneita pitäisi tietysti pyrkiä ohjaamaan kohti opintoja.

Tällä hetkellä yksilöityä raporttia ei vielä pysty ajamaan Opintopolusta, mutta sen lupailtiin valmistuvan huhtikuun aikana. Tästä pitäisi tulla tietoa organisaatioiden opintopolusta vastaaville.

Kannattaakin selvitellä omien taustaorganisaatioidenne kanssa, että saatte sitten nuo tiedot käyttöönne, kun raportti valmistuu. Näitä tietoja ei mitenkään automaattisesti tule teille, vaan ne on varmasti pyydettävä oman organisaationne opintopolusta vastaavalta henkilöltä.

Voimme tehdä yhteistäkin viestiä asiasta oppilaitoksille sekä opiskelijoille, että oppisopimus on tärkeä ja nuorten suuntaan, että vastaamme heidän toiveisiinsa. Osa toimijoista onkin jo miettinyt miten etenevät asian kanssa, mutta nyt on hyvä aika ottaa tilanne haltuun!

opintopolku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s