Oppisopimuksella suupielet ylöspäin!

”Katse eteen ja suupielet ylöspäin, teen vastoinkäymisistä voimaa, katse eteen ja suupielet ylöspäin antaa tulla, kestän kyllä, periks en tuu antamaan”, Elastinen kehottaa meitä kaikkia. Kyllä meillä oppisopimuksessakin pitää suunnata katseet tulevaan ja mennä rohkeasti eteenpäin.

Yksi askel tähän on kun, oppisopimuksen uusi brändi lanseerataan maaliskuun lopulla Opso ry:n kevätseminaarissa. Valtakunnalliset oppisopimus-sivustot aukeavat syksyllä osoitteessa: http://www.oppisopimus.fi. Tuotamme erilaista materiaalia sekä videoita, joita kukin voi ottaa omaan käyttönsä. Digitaalisen viestinnän osuus tulee korostumaan.

Jotta muutos onnistuu, meidän pitää oppia uutta ja kulttuurimmekin pitää muuttua. Työtä tehdään missä tahansa aikaan tai paikkaan katsomatta ja tulevaisuudessa digirobotit tulevat auttamaan töissämme. Tämä asettaa uusia haasteita ja mahdollisuuksia koko ajattelullemme työn tekemisestä.

vuorityö

Viestintä on muuttunut erilaiseksi eikä perinteinen mainontamme tavoita kaikkia kohderyhmiämme lainkaan. Etenkin nuorten tavoittaminen on haastavaa, koska he karkaavat seuraavaan somekanavaan, kun me dinosaurukset saavumme paikalle. Toisaalta meidän pitää tunnistaa, ettei mikään sovellus tai kanava ole lopullinen, niitä syntyy ja kuolee kiihtyvällä tahdilla.

Viestintää tekevät kaikki, eivät vain ne joiden työnkuvaan se on perinteisesti kuulunut. Muutos on jo nyt nähtävillä ja se on väistämätön. Sinäkin viestit ympärillesi koko ajan, kanavat vain vaihtelevat.

Vaikka viestintä sirpaloituu eri kanaviin, niin se voi antaa meille myös lisää aikaa, niin hassulta kuin se kuulostaakin. Asiakkaat tavoittavat meidät nopeammin ja voimme unohtaa ne turhat sekä hitaat sähköpostikirjeenvaihdot, jotka eivät vie meitä eteenpäin.

Kaikki viestintä ei voi tapahtua virtuaalisesti verkossa, siksi onkin erittäin tärkeää tavata ihmisiä. Kuunnella tarpeita ja pohtia yhdessä ratkaisuja, hoitaa asiakassuhteita. Mikään ei ole sen mukavampaa, kuin tavata joukko yrittäjiä ja käydä avointa keskustelua ilman mitään oppisopimuksen myyntipuhetta.

Minun haaveeni on, että oppisopimuspalvelut voisivat jatkossa tarjota asiakkailleen ylivertaista henkilökohtaista palvelua. Nykyään, kun et saa henkilöitä kiinni tai maksat itse ostoksesi kassalla, palvelun arvostus tulee nousemaan huippuunsa. Me voisimmekin olla oppisopimuksen supermaneja ja auttaa asiakkaita parhaalla mahdolisella tavalla saavuttamaan tavoitteensa.

Ai miten se brändi? Se lähtee pian lentoon, mutta sitä odotellessasi käy kuuntelemassa miten Elastisen koko biisi Eteen ja Ylös soi.

superman

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s