Henryn tarina

Henry

Lohjalaisen pyörätuolikelaaja Henry Mannin haaveena on työskennellä urheilujärjestössä ja tuoda esille vammaisurheilua. Matka kohti unelmaa on hyvässä vauhdissa.

Pajulahdesta liikuntaneuvojaksi valmistunut Henry Manni jatkoi valmistumisensa jälkeen opintojaan saman tien.

– Aloitin tammikuussa merkonomi-opinnot oppisopimuksella omassa urheiluseurassani. Tavoitteenani on valmistua kesäkuussa 2016 ja uskon pääseväni tavoitteeseen tiukasta treenaamisesta huolimatta. Olen suorittanut kaikki opinnot ajallani, Länsi-Uudenmaan Urheilijat ry:ssä työskentelevä nuori mies kertoo.

Oppisopimus sopii aktiiviurheilijalle päiväopiskelua paremmin. Treenit, kisamatkat ja leirit sekä työn ja koulun voi oppisopimuksessa nivoa joustavasti yhteen.

– Parasta oppisopimuksessa on juuri sen joustavuus. Olin syksyllä 10 viikkoa Teneriffalla leirillä. Suoritin sinä aikana opinnot, työn ja koulutehtävät etänä. Sekä työpaikka että koulu ovat olleet joustavia aikataulujeni suhteen, Henry kiittelee.

Kun toiset istuvat treenien jälkeen Facebookissa, tekee Henry koulutehtäviä. – Tarvitsen urheilun vastapainoksi jotain ihan muuta. Opiskelu on hyvä tapa palautua treeneistä. Myös Henryn työn tekeminen onnistuu missä vaan ja milloin vaan. – Töiden tekemiseen riittää netti ja tietokone, mies miettii. Vaikka Henryn opinnot ovat sujuneet aikataulussa, ei oppisopimus ole oikotie onneen.

– Oppisopimus ja varsinkin etänä opiskelu vaatii valtavasti oma-aloitteellisuutta. Minulle se ei kuitenkaan ole koskaan ollut ongelma. Teen mielelläni aloitteita ja kerron miten minusta asiat olisi parasta hoitaa. Meillä on hyvä työilmapiiri ja saan pyytäessä rehellistä palautetta työpaikkaohjaajaltani.

Henry Manni on menestynyt opintojen lisäksi myös urheilussa. Vuonna 2014 mies voitti neljä Euroopan mestaruutta. Myös tämän vuoden kisakausi on avattu hienosti. Manni kelasi ensimmäisellä kisamatkallaan uudet Euroopan ennätykset 200 m:n ja 400 m:n matkoilla. Pyörätuolin maksiminopeus nousi 34,4 km/h.

– Siitä on hyvä parantaa, Rion paralympialaisiin tähtäävä mies sanoo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s