Heidin tarina

12339295_1666455953597951_4466814292905137001_o

Heidin yrittäjätarina

Otettiin joukko luontopalveluyrittäjiä, lisättiin innostavat kouluttajat ja ravisteltiin parina päivänä kuussa Seitsemisen luontokeskuksessa. Tästä cocktailista syntyi oppisopimuksella toteutettava Tuotteistamis- ja markkinointikoulutus, joka tempaisi osallistujat mukaansa.

”Kuulin koulutuksesta päivää aikaisemmin Facebookista. Melontaa ja köysilaskeutumista järjestävä yhteistyökumppanini oli menossa sinne, ja päätin saman tien hakea mukaan itsekin,” Heidi Savolainen muistelee. Lentävä lähtö ei pelottanut. Tuntui siltä, että kurssin monipuolinen sisältö yhdistettynä samanhenkisiin osallistujiin toisi tuloksia.

Heidi oli hiljattain kouluttautunut eräoppaaksi ja alkanut yrittäjäksi. Yrityksessään Seikkailuapinoissa hän mm. järjestää räätälöityjä Lapin-retkiä.

Opiskelu osoittautui joustavaksi ja yrittäjän kalenteriin sopivaksi. ”Lähijaksojen päivämäärät saimme tietää hyvissä ajoin. Muut opiskeluun liittyvät menot, kuten mentorointitapaamiset ja vierailut yrittäjien luokse, sai suunnitella yritystoiminnan ehdoilla.”

Yritysten samankaltaisuudesta oli hyötyä, ja yhteistyö käynnistyi luontevasti jo koulutuksen aikana. ”Kun halusin järjestää kalastusretken, opiskelutoverillani oli siihen tarvittava kalusto, minulla taas asiakkaat.” Opiskelijatovereista ei tullut vain yhteistyökumppaneita vaan myös ystäviä.

Koulutus auttoi Heidiä viemään eteenpäin niitä asioita, joita yritystoiminnan kehittämiseksi tulisi tehdä muutenkin. ”Sain esimerkiksi yritykseni sosiaalisen median ilmeen aivan uudelle tasolle koulutuksen ansiosta.”

Samoin keskustelut muiden opiskelijoiden sekä mentorin Outi Lehtosen kanssa auttoivat, kun etsittiin ratkaisuja yritystoiminnan hankaliin osa-alueisiin – Heidin tapauksessa organisointiin ja vastuunjakoon. ”Olen oivaltanut, että joskus yrittäjä voi myös sanoa ei.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s