Emman ja Markuksen tarinat

12322967_1666453356931544_6696092194582286136_o

Peruskoulusta oppisopimukseen

Emma Asunmaa aloitti merkonomiopinnot oppisopimuksella suoraan peruskoulusta päästyään. – En ole koskaan viihtynyt koulun penkillä. Nyt sain ammatin työtä tekemällä.

Hän aloitti oppisopimuksen vanhempiensa Maanrakennus S. Asunmaa Ky:ssä. Työpaikkaohjaajana ja työnantajana toimi hänen äitinsä Leena Asunmaa. Visuaalisen myyntityön jakson Emma suoritti Alavuden K-supermarketissa. Kaupan palvelun ja myyntityön näytön hän antoi Alavuden Ykköskalusteessa. Työt vieraassa yrityksessä olivat mukavaa vaihtelua omaan työhön.

Äidin ja tyttären yhteinen taival meni saumattomasti. Ainut asia, joka Leenasta tuntui alussa hankalalta, oli arviointi. – Pelkäsin, että arvioin Emman joko liian lepsusti tai liian ankarasti. Onneksi Emma osasi työnsä hyvin. Se helpotti arviointia, Leena kertoo.

Emman jälkeen S. Asunmaassa on alkanut toinenkin oppisopimus. Myös ensi keväänä autonasentajaksi valmistuva Marko Aho solmi oppisopimuksen suoraan peruskoulusta päästyään.

– Markus oli meillä työharjoittelussa ennen oppisopimuksen alkamista. Sinä aikana näin, että hän on innokas nuori mies, jolla on motivaatio kunnossa, yrittäjä Sakari Asunmaa perustelee nuoren palkkaamista.

Hän lisää, että oppisopimus on loistava keino kouluttaa yritykseen osaavaa väkeä. Kaikki eivät ole lukuihmisiä. Osa oppii paremmin tekemällä. Sitä paitsi on hienoa nähdä, kuinka toinen oppii ja oppipojasta kasvaa ammattimies.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s