Johannan tarina

Johanna

Oppisopimus tarjosi Johannalle tien tähdätä huipulle.

Laatoittajana työskentelevällä Johanna Elorannalla ovat tavoitteet olleet aina korkealla. Keväällä 2013 hän valmistui Etelä-Savon ammattiopisto Esedulta Pieksämäeltä talonrakentajaksi.

Opiskeluaikana Johanna oli mukana Taitaja-kilpailutoiminnassa voittaen pronssia toissa syksynä Ranskassa pidetyissä opiskelijoiden ammattitaidon EM-kisoissa lajinaan muuraus ja laatoitus.

Nälkä kasvoi syödessä. Kilpailutoiminnan innoittamana Johanna päätti jatkaa opintojaan oppisopimuksella. Hän suoritti laatoituksen-, märkätilavedeneristyksen- ja tulisijamuurauksen ammattitutkinnon Rakennusliike U. Lipsasen palveluksessa Pieksämäellä.

Johanna osallistui elokuussa 2015 ammattitaidon WorldSkills MM-kilpailuihin. Kotiintuomisena Johannalla oli Medallion for Excellence –tunnustus, joka annettiin kilpailijoille, jotka saivat kisassa oman lajinsa keskiarvoa korkeammat pisteet.

”Oppisopimus on ollut joustava tapa opiskella”, kehuu Johanna. Parasta oppisopimuksessa oli kuitenkin nuoren naisen mielestä palkka. ”Oli kiva, kun opiskelusta ja omasta tekemisestä maksettiin.”

Tällä hetkellä Johanna työskentelee Jyväskylässä laatoittajana Oro Urakointi Oy:ssä. Johanna siirtyi Orolle Lipsasen vuokratyöntekijänä jo oppisopimuksensa loppuvaiheessa. Pätevä nuori nainen haluttiin pitää talossa myös valmistumisen jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s