Ohjaan.fi – valmista tuli!

Ohjaan.fi sivusto työpaikkakouluttajien arjen tueksi on tuhti paketti ohjaamiseen liittyvää tietoa ja työkaluja. Sivusto on avattu nyt koekäyttöön ja keräämme tulevien kuukausien aikana palautetta niin kuin asiakkaiden kuin oppisopimustoimijoidenkin käyttäjäkokemuksia.

Sivustolle on koottu Työpaikkakouluttaja-hankkeen tuloksia sekä arjen työkaluja, jotka palvelevat työpaikkakouluttajia, opettajia sekä oppisopimustoimijoita omassa ohjaustyössään. Jo alkuvaiheessa hankeverkostolle oli selvää, että sivustosta pitää tulla kaikille avoin ja toimia ilman tunnuksia.

Olemme kartoittaneet sivuston rakentamisen yhteydessä työpaikkakouluttajien kiperimpiä kysymyksiä ja ne ovat meille oppisopimustoimijoille varsin tuttuja. Ohjaan.fi sivusto pyrkii osaltaan vastaamaan mm. seuraaviin kysymyksiin
– Mikä on roolini ja tehtäväni työpaikkakouluttajana?
– Mitkä ovat oppisopimusverkostossa toimivien tahojen tehtävät ja työnjako?
– Miten järjestän ohjaamisen käytännössä? Mikä on riittävää ohjaamista?
– Miksi ja miten opiskelijan arviointia tehdään?

Sivuston uusia ohjauksellisia näkökulmia on päivitetty mm. yli sadan työpaikkakouluttajan ja työnantajan kuuntelutilaisuuksissa sekä hyödyntämällä oppisopimuskoulutuksen ja ohjaamisen viimeisintä tutkimustietoa. Sivustolla saavat huomiota mm. työyhteisön rooli ohjaamisessa, työnantajan merkitys työpaikalla tapahtuvan oppimisen onnistumisessa sekä työpaikkakouluttajana kehittyminen.

Käy kurkkaamassa Ohjaan.fi –sivustolta, millaisia ohjausmateriaaleja ja työkaluja työpaikkakouluttajien valtakunnallinen tietopankki tarjoaa. Niitä ovat mm. työpaikkakouluttajan itsearviointityökalu, muistilistat ohjaamiseen, nuorten ohjauksen kymmenen hyvää periaatetta sekä yli 20 erilaista videoklippiä. Ota työkalut aktiiviseen käyttöön, sovella ja testaa niitä eri tilanteissa. Materiaaleja voidaan hyödyntää myös työpaikkakouluttajakoulutuksissa.

Lyhyesti Ohjaan.fi sivustosta

  • Syventää eri oppisopimusosapuolten välistä ymmärrystä ja yhteistyötä
  • Toimii OPSO-perehdytysmateriaalina ajasta ja paikasta riippumatta
  • Ohjaa ja opastaa käyttäjää syventämään omaa ohjausosaamistaan
  • Helpottaa oppisopimusksen sisäistä markkinointia
  • Säästää oppisopimustoimijoiden aikaa ja resursseja
  • Palvelee myös työnantajia ja esimiehiä

Hankkeen loppuvaiheessa toivomme, että otat Ohjaan.fi sivuston sisällön käyttöösi ja annat meille myös  runsaasti palautetta.

Päivi

Päivi

Työpaikkakouluttajat valmentaen vahvoiksi hanke
Päivi Kalliokoski
Omnian oppisopimustoimisto
paivi.kalliokoski@omnia.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s