Joulukalenterista tarinoihin ja tuotteistamiseen

Tontut kiertelivät ympäri Suomea ja etsivät toinen toistaan hienompia oppisopimustarinoita Hyvä Diili –joulukalenteriin, joka on julkaistiin facebookissa. Käy tykkäämässä, jos et ole vielä sitä tehnyt. Tarinoista voidaan oppia miten oppisopimuskoulutusta on toteutettu erilaisin tavoin ympäri Suomea. Siinä onkin oppisopimuksen vahvuus, oppisopimus voidaan muokata hyvinkin erilaisiksi tuotteiksi eri kohderyhmille. Toisaalta se on myös heikkous, koska voimme tarjota kaikille kaikkea, emmekä ole ehkä osanneet pukea tarjontaa tuotteiksi eri kohderyhmien mukaan.

Tarinat vahvistavat viestiämme. Jokaisella alueella on omat tarinansa, jotka innostavat ja kiinnostavat. Eilen päättyneen tuotteistamispajan valmentaja Ollis Leppänen kehottikin kaikkia keräämään omia tarinoita ja referenssejä, joita voi sitten kertoa tai näyttää asiakkaille aina sopivissa kohdissa. Jos sinua kiinnostaa tarinallistaminen enemmän, kannattaa tutustua Tarinakoneeseen ja ladata tarinallistamisen opas ensi askelien ottamiseen.

nuori kääpä

Tuotteistamispajan viimeistelykerran tulokset olivat hienoa kuultavaa. Erilaisia tuotteita oli saatu tiivistettyä hienoihin paketteihin mm. maksuton yritysten läpivalaisu ja varttikampanja. Tuotteissa oli sellaisia, joita voidaan ottaa käyttöön ihan missä päin tahansa Suomea. Nämä tuotteet tullaan jakamaan teillekin hyvin erilaisin tavoin. Tuotteistusta ei kannata tehdä yksin eikä vakkaa kannata piilottaa kannen alle. Jaetaan yhteisiä hyviä toimintamalleja sekä tuotteita sekä ’’parastetaan” niitä kaikkien käyttöön.

Opsotoimijan filosofia

Tuotteistamisessa on kuitenkin vielä paljon työtä edessä. OpsoDiili-koordinaatiohanke jatkaa näiden tulosten eteenpäin vientiä uuden mainostoimistokumppanin kanssa. Tuotteistamisen tuloksia pitää jakaa sekä tarvitsemme myös yhteisiä oppisopimuskoulutustuotteita.

Susanne

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s