Mitä oppisopimus tarvitsee toimiakseen?

Mieti hetki, mitä sinä vastaat tähän kysymykseen. Tämän kysymyksen meille asetti Intotalo Oy:n Ollis Leppänen. Vastasitko sinä, että tietysti asiakas?  Ilman asiakkaita millään ei ole mitään merkitystä. Tämä asia kirkkaana mielessä olemme toteuttamassa yhteistyössä Työpaikkakouluttaja-hankkeen kanssa tuotteistusvalmennuksen, joka alkaa 28.9. Valmennukseen ilmoittautui erittäin nopeasti yli 30 oppisopimustoimijaa. Valmennuksen tavoitteena on, että meillä on selkeämpi viesti asiakkaiden suuntaan ja  valituille kohderyhmille on tiettyjä yhteisiä päätuotteita. Nyt kun toisen asteen koulutuksen reformia valmistellaan ja oppisopimuksen osalta on tulossa uudistuksia, on entistä tärkeämpää, että asiakkaamme on mukana kehittämistyössä. Vain siten voimme tuottaa asiakkaille oikeasti lisäarvoa. Tuotteistusvalmennus kohdennettiin tällä kertaa molempien hankkeiden oppisopimustoimijoille, mutta mikäli kiinnostusta on, niin mietimme miten seuraava ryhmä voitaisiin toteuttaa.

Asiakas on myös keskiössä marraskuussa alkavassa Välittäjävalmennuksessa. Valmennuksen aikana sukelletaan tulevaisuuteen. Tehtävämme on rakentaa voittajakulttuuri, joka tekee oppisopimustoimijoista entistä yhtenäisemmän ja vaikuttavamman verkoston. Meillä on mahdollisuus muuttaa juuri niitä asioita, joita olemme halunneet muuttaa. Jotta emme kehittäisi asioita vain keskenämme, otamme asiakkaat mukaan prosessiin. Asiakkaat pääsevät arvioimaan ja kommentoimaan ideoitamme kontaktipäivien aikana. Luvassa ei ole siis luentoja, vaan innostavaa yhdessä tekemistä. Ensimmäinen valmennus on suunnattu pääasiallisesti OpsoDiili-koordinaatiohankken kuntarahoittajien kotipesiin, mutta kolme seuraavaa ryhmää ovat avoimia OpsoDiilin verkostolle.

Jotta näitä muutoksia voidaan toteuttaa, on erittäin tärkeää myös tehdä vaikuttamistyötä kaikilla mahdollisilla tavoilla, jotta oppisopimus voi tuottaa asiakkaille lisäarvoa eikä se olisi niin byrokraattista. Mitä juuri Sinä voisit tehdä asialle? Meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa, eikä vain passiivisesti odottaa.

Susanne

Yksi kommentti artikkeliin ”Mitä oppisopimus tarvitsee toimiakseen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s